Παιδί και αυτοκίνητο:

Ο εκπαιδευτής μας Ρούσσης Αθανάσιος όντας καλεσμένος στην εκπομπή Μαμά-δες στο 3ο επεισόδιο έκανε μια σύντομη παρουσίαση για την σωστή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο. Εκπομπή είναι διαθέσιμη από την επισημη εφαρμογή της ΕΡΤ το ERTFLIX μέσω Android κινητού και tablet αλλά και μέσω iOS κινητού και τάμπλετ ή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΡΤFLIX. 

Μαμά-Δες | Επεισόδιο 3
Η Ζωή Κρονάκη και οι MAMA-ΔΕΣ έρχονται στην ΕΡΤ για λύσουν όλες τις απορίες σε εγκύους, μαμάδες και μπαμπάδες.

Στην τρίτη εκπομπή η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Κατερίνα Ζαρίφη αποκαλύπτει γιατί στεναχωριέται κάθε φορά που την ρωτούν πότε θα γίνει μαμά.
Παράλληλα, αποκαλύπτει πως είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα παιδάκι.

Η Ζωή συναντάει τον Γιάννη και την Παναγιώτα. Ένα ζευγάρι που ο κάθε ένας έχει ένα μεγάλο παιδί από προηγουμένους γάμους και που τα τελευταία χρονιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα «πρώτη αγκαλιά» ως ανάδοχοι γονείς. Μια συγκινητική εξομολόγηση καρδιάς από δυο ανθρώπους που προσφέρουν στα παιδιά αγάπη και ασφάλεια.

Ακόμη η γνωστή σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη μαζί με την μικρή Όλγα φτιάχνουν εύκολα πιτάκια με μαρμελάδα με την 8χρονη να ανοίγει μόνη της τη ζύμη. Επίσης, η Βάσω Κολλιδά μας δείχνει πως μια πολυάσχολη μαμά που είναι όμως και γυναίκα και θέλει να είναι περιποιημένη, μπορεί να το κάνει ακόμα και αν σταθμεύσει το αυτοκίνητο της και βαφτεί μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Τέλος μαθαίνουμε τα λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν με το παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ενώ γνωρίζουμε τη μέθοδο Μοντεσσόρι και τι μαθαίνει στα παιδιά μας.

Παρουσίαση: Ζωή Κρονάκη
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Σαρρής
Σκηνοθεσία: Μάνος Γαστεράτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Κυπριώτης
Διεύθυνση παραγωγής: Βέρα Ψαρρά
Εικονολήπτης: Άγγελος Βινιεράτος
Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου
Βοηθός μοντάζ: Ελένη Κορδά
Πρωτότυπη μουσική: Μάριος Τσαγκάρης
Ηχοληψία: Παναγιώτης Καραμήτσος
Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage
Επιμέλεια μακιγιάζ: Όλγα Κυπριώτου
Εκτέλεση παραγωγής: Λίζα Αποστολοπούλου
Eco Mum: Έλενα Χαραλαμπούδη
Τίτλοι: Κλεοπάτρα Κοραή
Γραφίστας: Τάκης Πραπαβέσης
Σχεδιασμός σκηνικού: Φοίβος Παπαχατζής
Εκτέλεση παραγωγής: WETHEPEOPLE